Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívaní pstruzi:
4 pstruzi
| 8 lžic strouhanky
| 1 citron
| 2 cibule
| 2 lžíce nasekaných černých oliv
| 3 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
| 1 lžička mleté pálivé papriky
| 3 lžíce žampionů nakrájených nadrobno
| 0,1 l olivového oleje
| 1 lžíce vinného oleje
| dle chuti: mletý černý pepř
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Nadívaní pstruzi:
Z vykuchaných pstruhů odstraníme ploutve a řádně je zevnitř i zvenku propláchneme. Ryby osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. V míse smícháme žampiony, cibuli nakr. najemno, olivy, strouhanku a mandle. Zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme mletou pálivou papriku a trochu vinného octa. Nádivkou naplníme břišní dutinu pstruhů a uzavřeme je dřevěnými špejlemi. Pstruhy zlehka obalíme ve zbylé strouhance a každého zvlášť zavineme do alobalu tak, aby okolo ryb byl prostor. V předem předehřáté troubě (přibližně na 160 °C) je pečeme asi 10 min. Nadívané pstruhy servírujeme v alobalu, ve kerém jsme je pekli.
Fotky receptu Nadívaní pstruzi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!