Použité suroviny receptu Nádivka s masem a petrželkou:
250 g uzeného masa
| 250 g vepřového masa
| 6 rohlíků
| 5 vajec
| zelená petrželka
| Solčanka
| 1 stroužek česneku
| případně strouhanka
| máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu Nádivka s masem a petrželkou:
Maso uvaříme každé zvlášť doměkka. Vývar z vepřového masa si ponecháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zalijeme je vepřovým vývarem tak, aby pěkně nasákly. Přidáme na malé kousky nakrájené vepřové i uzené maso, rozšlehané žloutky, jemně nasekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Ochutíme Solčankou a je-li směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky. Hmotu rozetřeme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi půl hodiny. Hotovou nádivku necháme vychladnout a krájíme na plátky.
Fotky receptu Nádivka s masem a petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!