1/2 balíčku prášek do pečiva
| 1 hrnek hladká mouka
| 200 g gothaj
| 500 g cuketa
| 1/2 sklenky olej
| 200 g eidam
| 4 ks vejce
| 1 ks cibule
| podle chuti: majoránka
| mletý černý pepř
| sůl
| 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Nádivka z cukety a sýru:
Zeleninu očistíme a oloupeme. Cuketu nakrájíme spolu s cibulí a gothajem na drobné kostičky. Sýr nastrouháme a přidáme k cuketě.
Do základu nádivky přidáme mouku, olej, kypřící prášek a podle chuti majoránku a pepř. Přidáme prolisovaný česnek. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do základu nádivky, kterou osolíme a důkladně promícháme.
Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do směsi.
Formu nebo ideálně zapékací formu vymažeme a vysypeme. Rozložíme do ní nádivku a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Nádivkou z cukety můžeme klidně naplnit maso nebo samotnou půlku vydlabané cukety.
Když vynecháme salám, získáme skvělý vegetariánský pokrm. Upečenou nádivku z cukety a sýru podáváme horkou s přílohou podle vlastní chuti.
Fotky receptu Nádivka z cukety a sýru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!