Postup přípravy receptu Nadýchaná mramorová bábovka s jemnou nugátovou polevou:
Těsto: 
1. Máslo, cukr, vanilk. cukr a sůl ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. 
2. Přidáme rum, mouku s kypřícím práškem, mléko a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. 
Dokončení: 
1. Troubu předehřejeme na 175 ° C. Vymastíme formu, naplníme 2/3 těsta a povrch uhladíme. Do zbývajícího těsta zamícháme kakao a navršíme na světlé těsto. Pomocí vidličky obě těsta lehce promícháme. Pečeme 55-60 minut. 
2. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku krátce ve formě vydusit. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. 
Ozdoba: 
Nugát nakrájíme na kousky a v nerezové misce v horké vodní lázni zvolna rozpustíme. Naléváme v tenkých pramíncích na bábovku. Než poleva ztuhne, posypeme bábovku sekanými pistáciemi.