Postup přípravy receptu Nadýchaný jahodový sorbet:
Na pánvi smíchejte vodu s cukrem. Na mírném plameni zahřívejte a nechte cukr rozpustit. Zahřejte na teplotu 110 stupňů Celsia, dokud se z cukru nevytvoří sirup. Nemáte-li teploměr, poznáte hotový sirup tak, že vhodíte kapku do studené vody. Pokud se vytvoří malá kulička, je sirup hotový.
Mezitím, co se bude dělat sirup, ušlehejte vaječné bílky do pěny. Pěnu pak pomalu vmíchejte do horkého sirupu a ještě šlehejte asi 10 minut, dokud směs nevychladne.
Jahody očistěte, rozkrájejte na menší kousky a rozetřete s citronovou šťávou. Jahodovou dřeň vmíchejte do sirupové bílkové pěny, dejte do misky (nebo několika misek) a nechejte zmrazit.