malé kukuřičky
| Na nálev:
| 1 l vody
| 1 l octa
| 50 g octa
| 50 g cukru
| 1 cibule
| 6 zrnek pepře
| 1 lžička saturejky
| 3 zrnka nového koření
| bobkový list
| špetka tymiánu
| špetka estragonu
| 1 lžička hořčičného semínka
Postup přípravy receptu Nakládané kukuřičky:
Kukuřičky oloupejte a řádně očistěte. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní na 5 minut kukuřičky. Po vychladnutí skládejte klásky do dobře vymytých sklenic.
Nálev: Do hrnce dejte vodu, cibuli, cukr a všechno koření kromě soli a přiveďte k varu. Přilijte ocet, dochuťte solí a ještě jednou krátce pod pokličkou provařte. Sítkem vyberte koření a cibuli a naběračkou nalévejte horký lák do sklenic tak, aby byla kukuřice zcela (nejlépe 1 cm) ponořená. Ihned pevně zavíčkujte a uložte v chladu.
Další tepelná úprava není nutná, protože koncentrace octa sama o sobě dobře konzervuje.