1,4 kg malých lilků
| 8 stroužků česneku
| 4 řapíky celeru
| 500 ml vody
| 3 lžíce ovocného octa
| 4 mrkve
| 3 feferonky
| 1 a 1/2 lžičky soli
| celerové listy
Postup přípravy receptu Nakládané lilky:
Na 1 sklenici o objemu 2 l. Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, ze kterých opatrně vyjmeme jadérka. Plátky vaříme asi 4 minuty v páře. Přendáme je na talíř, zatížíme, aby pustily všechnu vodu a takto uschováme přes noc v chladu. Stroužky česneku nasekáme. Celerové řapíky nakrájíme na kousky, mrkve rozkrájíme na nudličky. Feferonky podélně rozpůlíme. Rozmícháme vodu s octem a solí. Lilky vkládáme do sklenice a prokládáme je zeleninou. Přidáme také listy celeru. Nakonec vše zalijeme lákem, sklenici překryjeme utěrkou a necháme v teple na větraném místě zhruba 2-3 týdny, dokud neskončí kvasný proces. Poté sklenici uzavřeme a uschováme v chladničce.
Fotky receptu Nakládané lilky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!