Použité suroviny receptu Nakládané švestky z Maďarska:
1,5 kg švestky
| Na nálev:
| 1 l červené víno
| 1 l voda
| 1 kg cukr
| 1 ks celá skořice
| 1 lusk vanilka
| 4 hřebíčky
Postup přípravy receptu Nakládané švestky z Maďarska:
Pěkné zralé, ale bezvadně zdravé švestky opereme zlehka jen tak, aby zůstaly ojínělé. Vypeckujeme je opatrně, jen při tom potevřeme, aby ještě držely obě půlky spolu. Místo pecky vložíme do švestek oloupanou mandli. Švestky narovnáme do láhve se širokým hrdlem nebo sklenic uzaviratelných víčkem.
Připravíme nálev svařením vína s vodou cukrem, celou skořicí, vanilkou a hřebíčky. Takto připravený nálev nalejeme na švestky v lahvích / sklenicích a zavážeme je nebo uzavřeme víčkem. Sterilizujeme 10-15 minut v páře.
Fotky receptu Nakládané švestky z Maďarska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!