Použité suroviny receptu Nakládaný celer (plátky):
1-2 ks celeru
| Nálev:
| 1 l vody
| 250 ml 8% octa
| 80 g cukru
| 40 g soli
| 10 ks tablet sladidla Deko
| Koření:
| 3 ks celého pepře
| 2 ks nového koření
| 1 ks bobkového listu
Postup přípravy receptu Nakládaný celer (plátky):
Očištěný celer nakrájíme na menší plátky a předvaříme ve vodě do poloměkka. Sklenice naplníme plátky celeru a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic). Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu. Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.
Fotky receptu Nakládaný celer (plátky):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!