Vložil: | Blazinek |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nakládaný losos:
1 (asi cca 3kg) kuchyňsky upravený losos
| 100 ml citronové šťávy
| 100 ml bílého vína
| 3 bobkové listy
| 1 lžička koriandu
| 1 lžička hořčičných semen
| 1 lžička celého pepře
| 5 svazků kopru
| 6 lžic soli
| 4 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Nakládaný losos:
Od hlavy k ocasní ploutvi lososa po obou stranách páteře nařízneme ostrým nožem. Po zářezu rybu nožem rozpůlíme a uvolníme od kostry. Kůži ponecháme. Půlky lososa naskládáme do velké porcelánové či sklené mísy. Rozmícháme citrónovou šťávu, vinný ocet a 1/2 litru vody. Plátky zalijeme a chladíme 6-8 hodin.
Bobkový list a ostatní koření nahrubo rozdrtíme a roztlučeme. Opláchnutý kopr najemno nasekáme. Kořenící přísady a kopr promícháme se solí a cukrem.
Lososa vyjmeme z mísy a slijeme nálev. Vnitřní stranu obou půlek lososa posypeme přichystanou kořenící směsí a kůží navrch je složíme na sebe. Vložíme zpět do mísy, přikryjeme fólií a zatížíme.
Lososa nakládáme nejméně po dobu 24 hodin. Během nakládání ho alespoň dvakrát obrátíme a přelijeme uvolněnou šťávou.
Kořenící směs z lososa setřeme a půlky lososa položíme na prkénko kůží dospodu. Lososa podržíme za ocas a ostrým nožem začneme z masa krájet co nejtenčí plátky od kůže
Fotky receptu Nakládaný losos:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!