Vložil: | Svatinka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nakládaný losos po švédsku:
1,5-2 kg filet z lososa
| 2 lžíce krupicocý cukr
| 3 lžíce sůl
| 1 lžička mletý pepř
| 1 svazek nasekaného kopru
| 1 lžíce vodky
Postup přípravy receptu Nakládaný losos po švédsku:
Filety z lososa porášíme cukrem, solí a pepřem, posypeme koprem a zakápneme alkoholem, porce položíme na sebe a omotáme potravinovou folií. Navrch dáme talíř a zatížíme alespoň kilovým závažím. Dáme chladit. Ryba se bude marinovat 3 dny. Každých 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou štávou. Třetí den nakládaného lososa po švédsku krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu a tmavým chlebem.
Fotky receptu Nakládaný losos po švédsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!