Vložil: | Kabalenka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Nákyp se zelím, brambory, sýrem a slaninou:
700 g kysaného zelí
| 700 g vařených brambor
| 100 g slaniny
| 100 g salámu
| 2 vejce
| 200 ml smetany
| 100 g sýra
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Nákyp se zelím, brambory, sýrem a slaninou:
Kyselé zelí scedíme a nakrájíme na menší kousky. Potom ho vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme pět až deset minut. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Prorostlou slaninu a salám nakrájíme, sýr nastrouháme. Do smetany přidáme vejce a společně promícháme. Zapékací misku potřeme olejem a vysypeme strouhankou. Do ní naskládáme po vrstvách kyselé zelí, kousky slaniny, kolečka salámu a plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem. Smetanu smíchanou s vejci nalijeme na vrchní část nákypu. Plnou mísu vložíme do vyhřáté trouby a dáme zapéct. Po zapečení nakrájíme na porce a posypeme petrželovou natí.
Fotky receptu Nákyp se zelím, brambory, sýrem a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!