Použité suroviny receptu Nákyp z červeného okouna se zeleninou:
400 g filé z červeného okouna
| 1 citron (šťáva)
| 2 cibule šalotky
| 2 lžíce másla
| 50 g smetany
| 400 g pórku
| trochu řeřichy
| 400 g rajčat
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Nákyp z červeného okouna se zeleninou:
Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme 1/2 citronové šťávy. Oloupeme najemno a nasekáme šalotku, podusíme nezakrytou na 1 lžíci másla 2 minuty při 600 wattech a vmícháme smetanu. Řeřichu omyjeme, smícháme s cibulí a smetanou a rozmixujeme. Omáčku osolíme a dochutíme polovinou citronové šťávy. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, zakryté dusíme na druhé polovině másla 5 minut při 600 wattech. Potom necháme okapat. Omyjeme rajčata a nakrájíme na malé kousky a střídavě se zeleninou vrstvíme do žáruvzdorné misky s poklicí. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nahoru nalijeme řeřichovou omáčku. Nákyp vložíme do spodní polohy a upravujeme 20 minut při 360 wattech a při horním a dolním pečení 200 stupňů Celsia. Prvních 15 minut ponecháme bez poklice.
Fotky receptu Nákyp z červeného okouna se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!