Postup přípravy receptu Naložená vepřová kýta z hamburku:
Vepřovou kýtu zbavíme kostí, kůže a sádla, naklepeme a dáme do těsné kameninové nebo porcelánové nádoby. Bílé víno povaříme s nakrájenou kořenovou zeleninou (2/3 z dávky), cibulí (polovinu) a kořením (také polovinu) a vychladlé nalijeme na maso. Přiklopíme je talířem a necháme 2-3 dny v chladu uležet. Každý den ji obrátíme. Pak v hrnci na másle usmažíme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením, odleželou kýtu vyndáme z vína, osolíme, přidáme k usmažené zelenině a dusíme ji. Po chvíli podlijeme vínem ve kterém byla naložena, vařící vodou a udusíme doměkka. Kýtu nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a procezenou nalijeme na nakrájené maso.