Postup přípravy receptu Naložená zelená rajčátka :
Ve velké míse smícháme cibuli, papriku a rajčata. Nacpeme směs do šesti 560 ml obsahu zavařovacích skleniček. Do každé skleničky přidáme chilli papričku a česnek. Dáme stranou. Ve velkém smaltovaném, nebo nerezovém hrnci smíchat cukr, ocet a koření. Přivedeme do varu na středně vysokém ohni a mícháme, až se cukr rozpustí. Nalijeme směs na rajčata do skleniček a necháme asi 12mm místa od vrchu sklenice. Pořádně otřeme okraje sklenic a uzavřeme je. Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu. Pomocí zavařovacích kleští vložíme uzavřené sklenice do vody tak, aby je voda pokrývala (je-li nutné přidat více vařící vody). Necháme sklenice v jemně probublávající vodě po 10min. Vyjmeme je a necháme trochu zchladnout. Zkontrolujeme, jestli sklenice drží a když ne, tak je vrátime na dalších 10 min do vařící vody. Necháme sklenice úplně vychladnout. Uschováme sklenice do tmavé, chladné místnosti a necháme je uležet alespoň po 2 týdny před podáváním. Zavařená rajčata vydrží alespoň půl roku, kdy se jejich chuť stále vylepšuje. Po otevření vydrží v chladničce po 1 měsíc.