Použité suroviny receptu Námořnické kuře se slaninkou:
8 kuřecích čtvrtek
| 250 g hub
| 150 g nakrájené slaniny
| 2 stroužky česneku
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla
| 3 lžíce sladkého kečupu
| 250 ml vývaru ze slepičího bujónu
| 5 lžic vína červeného
| špetka soli, pepře
Postup přípravy receptu Námořnické kuře se slaninkou:
Omyté kuřecí čtrvtky osolíte, opepříte, potřete utřeným česnekem a prošpikujete slaninovými plátky. Takto připravené čtvrtky obalte v hladké mouce a osmahněte zprudka na rozpáleném másle. Podlijte vývarem a přidejte plátky hub a cibule. Pod pokličkou zvolna duste doměkka, nakonec zalijte vše kečupem a vínem. Podávejte s čerstvým pečivem. Je to křehké a na povrchu křupy křup. Dobrou chuť.
Fotky receptu Námořnické kuře se slaninkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!