Postup přípravy receptu Nebe v hubě:
Všechny suroviny na těsto smícháme a zpracujeme na vále v hladké těsto, které rozdělíme na poloviny a každou půlku rozválíme na plech vyložený pečícím papírem.
Griliáž: do kastrolu dáme máslo, med a cukr, za stálého míchání přivedeme k varu, přisypeme nahrubo rozdrcené ořechy a mícháme až směs zkaramelizuje a ořechy se prohřejí. Pozor, nesmí začít tuhnout,(musíme pracovat rychle, směs tuhne a pak už s ní nehneme) ještě horkou směs rozložíme na povrch těsta na jednom plechu a dáme péci do vyhřáté trouby (200°) asi 15 min. Upečeme i druhý plát a necháme vychladnout (po upečení jsou placky tvrdé) Náplň: z mléka odebereme trochu do hrnku a rozmícháme v něm mouku a solamyl. Ostatní mléko zahříváme v malém hrnci, k horkému přidáme směs z hrnku, cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a pak do ní vmícháme šťávu z půlky citronu. Máslo ušleháme s vanilkovým cukrem a po lžících do něj zašleháváme vychladlou kaši. Upečený plát těsta bez ořechů pořádně pokropíme rumem a rozetřeme na něj všechen krém a přiložíme na něj plát s ořechy a lehce přimáčkneme. Necháme ho jeden až dva dny uležet v chladu, hezky zvláční.