175 g másla
| 200 g cukru
| 300 g polohrubé mouky
| 3 vajíčka
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 100 g mletých mandlí
| 3 lžíce vanilkového cukru
| 1/2 balíčku želatiny
| 750 ml šlehačky
Postup přípravy receptu Nebeský dort:
Utřeme máslo se 150 g cukru do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek a dobře promícháme na stejnorodé těsto. Troubu zapneme a předehřejeme na 180°C. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem.
Čtvrtinu těsta vlijeme do formy a pečeme 10 minut. Mleté mandle smícháme s dvěma lžícemi vanilkového cukru, čtvrtinu směsi rozetřeme na dortovou placku a během 15 minut dopečeme. Stejným způsobem zhotovíme další tři placky. Poslední placku vyjmeme 5 minut před ukončením pečení z trouby a rozkrájíme ji na 12 stejných dílů , a pak ji dopečeme.
Mezitím necháme želatinu 10 minut nabobtnat ve třech lžících vody. Ušleháme pevnou šlehačku, vmícháme do ní zbylých 50 g cukru a vanilkový cukr. Želatinu za stálého míchání zahřejeme (nejlépe na vodní lázni) a až se rozpustí pomalu ji spojíme se šlehačkou. Třetinu šlehačky vpravíme do cukrářského sáčku na zdobení dortů. Zbylou šlehačku rozdělíme na všechny tři dortové placky a složíme na sebe. Na povrchu složeného dortu si uděláme rovnoměrně po obvodu rozmístěných značek. Na každou značku uděláme sáčkem velkou šlehačkovou rozetu (bobek podobající se růži). Mezi rozety umístíme šikmo 12 předem připravených dílů z poslední upečené placky. Špičky trojúhelníkových dílů nasměrujeme do středu dortu.
Fotky receptu Nebeský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!