Použité suroviny receptu Nektarinky v karamelovém sirupu:
1,2 kg vypeckovaných a oloupaných nektarinek
| 4x na špičku nože Pomůcky ke konzervování (Dr.Oetker)
| 4 lžíce rumu
| 250 g cukru (karamelizovaného)
| 900 ml vody
| 250 g cukru
Postup přípravy receptu Nektarinky v karamelovém sirupu:
Nektarinky nakrájíme na malé kousky a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice dáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování a lžíci rumu.
Do hrnce dáme 250 g cukru a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhnědnout (zkaramelizovat). Opatrně přidáme za stálého míchání vodu a zbývajících 250 g cukru. Mícháme a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Hotovým sirupem zalijeme nektarinky, sklenice uzavřeme a zatřeseme jimi. Postavíme je na pečící plech naplněný do 2 cm horkou vodou a zavařujeme v troubě při 95 °C 50 minut (plyn stupeň 1).