Postup přípravy receptu Nepečený jablečno-piškotový dort:
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme a rozvaříme ve 1/4 l vody na kaši. Poté v dalším 1/4 litru rozmícháme dva vanilkové pudinky, přidáme je do kaše a necháme ještě tak 2 minuty dovařit.
Do kaše vymačkáme šťávu ze dvou citronů, přidáme dva balíčky vanilkového cukru a také cukr na dochucení podle kyselosti jablek. Poté stáhneme z horké plotny.
Připravíme si dortovou formu, do které vložíme igelitový sáček nebo alobal (jinak se vám dort na formu nalepí). Nakonec dno vyskládáme dětskými piškoty, zalijeme kaší, znovu vrstvu piškotů a opět naneseme kaši. Takto naplníme celou formu a dáme vychladit.
Až je dort vlažný, zalijeme (ve formě) čokoládovou polevou a necháme vychladit a ztuhnout. Při podávání můžeme dort ještě ozdobit šlehačkou.