Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Nepečený mramorový dort s jahodami

fotka Nepečený mramorový dort s jahodami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:

Těsto:  | 200 g máslových sušenek  | 180 g másla  | 100 g dětských piškotů  | dle potřeby: tuk na vymazání formy  | 1 forma o průměru 22 cm  | Náplň:  | 300 g nízkotučného tvarohu  | 250 g čerstvých nebo mražených jahod  | 200 g ricotty  | 130 g pískového cukru  | 150 ml smetany ke šlehání  | 100 ml citrónové šťávy  | 3 lžíce mleté želatiny  | Na ozdobu:  | 120 g ricotty  | 1 lžíce moučkového cukru  | 1 lžíce smetany ke šlehání  | 13 ks drobných jahod

Postup přípravy receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:

Máslové sušenky spolu s piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme, chladnoucí máslo vmícháme k sušenkové drti a společně propracujeme, potom vmícháme na kousky rozkrájené zbylé máslo a mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu vysypeme do formy a rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky formy do výše 6 cm, formu dáme na 30 minut do ledničky. Želatinu nabobtnalou ve vodě rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu vyšleháme s citrónovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu našleháme do tuha a po částech ji vmícháme do tvarohové hmoty. Kousky jahod jahod rozmixujeme se zbylým cukrem. Dvě třetiny dávky želatiny vyšleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu vešleháme k rozmixovaným jahodám. Tvarohovou hmotu vlijeme do formy a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje korpusu. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodový protlak a pomocí špejle ho v kruzích vmícháme do hmoty. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou, dort zdobíme krémem a čerstvými jahodami.



Fotky receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nepečený mramorový dort s jahodami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !