Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:
Těsto:
| 200 g máslových sušenek
| 180 g másla
| 100 g dětských piškotů
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
| 1 forma o průměru 22 cm
| Náplň:
| 300 g nízkotučného tvarohu
| 250 g čerstvých nebo mražených jahod
| 200 g ricotty
| 130 g pískového cukru
| 150 ml smetany ke šlehání
| 100 ml citrónové šťávy
| 3 lžíce mleté želatiny
| Na ozdobu:
| 120 g ricotty
| 1 lžíce moučkového cukru
| 1 lžíce smetany ke šlehání
| 13 ks drobných jahod
Postup přípravy receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:
Máslové sušenky spolu s piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme, chladnoucí máslo vmícháme k sušenkové drti a společně propracujeme, potom vmícháme na kousky rozkrájené zbylé máslo a mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu vysypeme do formy a rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky formy do výše 6 cm, formu dáme na 30 minut do ledničky. Želatinu nabobtnalou ve vodě rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu vyšleháme s citrónovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu našleháme do tuha a po částech ji vmícháme do tvarohové hmoty. Kousky jahod jahod rozmixujeme se zbylým cukrem. Dvě třetiny dávky želatiny vyšleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu vešleháme k rozmixovaným jahodám. Tvarohovou hmotu vlijeme do formy a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje korpusu. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodový protlak a pomocí špejle ho v kruzích vmícháme do hmoty. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou, dort zdobíme krémem a čerstvými jahodami.
Fotky receptu Nepečený mramorový dort s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!