1,5 kg brambor
| min. 2 sáčky kysané zelí bílé (nejlépe Otické)
| velký kečup
| vodu
| dle chuti bůček
| nebo krkovičku
| vegeta
| sádlo
| sůl
Postup přípravy receptu Netradiční kysané zelí:
Vymažeme si pekáč sádlem. Vymačkáme vodu ze zelí a položíme vrstvu zelí do pekáče, tak aby bylo dno pokryté.
Maso nebo bůček omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na vrstvu zelí pokládáme plátky bůčku, nebo krkovičky a zasypeme vegetou.
Opět dáme vrstvu zelí.
V nějaké nádobě si rozmýcháme kečup s vodou a vylijeme na vrstvy zelí proloženého masem. Zelí musí být ponořené v "kečupové vodě".
Dáme zvolna péct do vyhřáté trouby.
Během pečení si uvaříme v osolené vodě oškrábané brambory. Brambory, když jsou uvařené, je lepší pomačkat.
Zelí je hotové, když se téměř vypaří voda.
Kombinace zelí a kečupu je skvělá. Zelí je dost kdyselé a přitom nasládlé kečupem. Vynikající jídlo. Mám ho od své maminky.
Neznám nikoho kdo by neocenil, zvláště pro jedlíky zelí :)
Fotky receptu Netradiční kysané zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!