1 l hladké mouky
| necelý 1/2 l cukru
| 1/2 l mléka
| 2 vejce
| 2 lžíce kakaa nebo carobového prášku
| 1 sklenka oleje
| 1 prášek do pečiva
| 1 kypřící prášek do perníku
| velká hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
| rybízový nebo višňový džem na potření
| čokoládová poleva -ztužený tuk Omega
| čokoláda na vaření (Orion)
Postup přípravy receptu Nevážený perník:
Všechny ingredience kromě kakaa dáme do mísy a vymícháme (nebo vyšleháme) do hladkého těsta. Pak polovinu těsta odlijeme do jiné misky, dáme do něj ořechy s kakaem, zamícháme a rozetřeme na vymazaný, vysypaný plech. Na tmavé těsto nalijeme druhou "světlou" polovinu těsta, do ní už nic nepřidáváme a ve vyhřáté troubě upečeme do růžova. Po vychladnutí potřeme povrch tenčí vrstvou džemu a na něj naléváme čokoládovou polevu.
Fotky receptu Nevážený perník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!