Použité suroviny receptu Newyorský tvarohový dort:
na ozdobu
| světlá a tmavá čokoláda
| náplň
| 380 ml plnotučného mléka
| 380 g bílé čokolády
| 1 vanilkový lusk
| 60 g cukru moučka
| 750 g plnotučného měkkého tvarohu
| těsto
| 125 g másla
Postup přípravy receptu Newyorský tvarohový dort:
Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme. Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně. Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky. Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy (viz vlevo) a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem. Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch. Necháme alespoň 6 hodin v chladničce. Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho.
Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Fotky receptu Newyorský tvarohový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!