Postup přípravy receptu Nikujaga - hovězí maso na pánvi:
Brambory oloupeme a nakrájíme na 8 kousků, které omyjeme a osušíme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na plátky asi 1 cm silné. Olej nalijeme do pánve, zahřejeme a hned zchladíme tak, že rozehřátou pánev položíme na utěrku. Tím zabráníme tomu, aby se maso přichycovalo k pánvi. Pak pánev dáme opět na sporák, přidáme maso, cibuli a brambory a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme vývar a zahřejeme na nejvyšší možnou teplotu. Když se maso dobře uvaří, zmírníme teplotu, přiklopíme dřevěnou pokličkou a dusíme doměkka. Když se veškerá tekutina vstřebá, oběma rukama zvedneme pánev z plotny a mohutně protřeseme, aby se veškeré ingredience od sebe oddělily a promíchaly. Pak ještě jednou krátce zahřejeme a hned podáváme.