Použité suroviny receptu Norská rybí krémová polévka:
Rybí vývar: 100 g nakrájené mrkve a celeru
| 1 cibule
| 1 lžička soli
| 1 bobkový list
| svazek petržele
| 1 kg rybích zbytků
| 3 l vody
| Krémová polévka: 80 g mrkve a řapíkatého celeru
| 300 g lososa a tresky
| 1 pórek
| 2 žloutky
| sůl a pepř
| 4 lžíce zakysané smetany
| lžíce nakrájené petržele
| kopr
Postup přípravy receptu Norská rybí krémová polévka:
Všechny suroviny na vývar dáme do hrnce a přivedeme k varu. Necháme 30-40 minut táhnout. Vývar přecedíme a zredukujeme na 1 litr. Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky a spolu s rybami vložíme do rybí várky. Vývar pozvolna táhneme asi 10 minut. Rozkvedláme žloutky s trochou chladného rybího vývaru a pozvolna vmícháváme do polévky. Nesmí se vařit! Polévku ochutíme a nalijeme na talíř. Každou porci doplníme lžící zakysané smetany, nasekanou petrželkou a dozdobíme koprem.
Fotky receptu Norská rybí krémová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!