Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Norská rybí roláda:
50 ml smetany na vaření
| 1 kg mražených rybích filet (pangasus)
| marináda:
| 1 dl bílého vína
| 400 ml bílého jogurtu
| 3 lžíce oliv. oleje
| pepř
| 1 citron
| 1 červená cibule
| sůl
| náplň:
| 4 plátky uzeného lososa
| 2 lžíce sekané petrželky
| dle potřeby:
| máslo na vymazání
| vývar
Postup přípravy receptu Norská rybí roláda:
Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme.
Zapékací misku vytřeme máslem.
Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet.
Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády.
Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut. Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou.
Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Norská rybí roláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!