|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 45 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Norská rybí roláda:
50 ml smetany na vaření
 | 1 kg mražených rybích filet (pangasus)
 |  marináda:
 | 1 dl bílého vína
 | 400 ml bílého jogurtu
 | 3 lžíce oliv. oleje
 |  pepř
 | 1 citron
 | 1 červená cibule
 |  sůl
 |  náplň:
 | 4 plátky uzeného lososa
 | 2 lžíce sekané petrželky
 |  dle potřeby:
 |  máslo na vymazání
 |  vývar
Postup přípravy receptu Norská rybí roláda:
Mražené filety osolíme a necháme povolit. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu vymačkáme šťávu. Zelenou petrželku omyjeme a nasekáme.
Zapékací misku vytřeme máslem.
Marináda: Smícháme jogurt, citronovou šťávu, nakrájenou cibuli, olivový olej a bílé víno. Ochutíme černým mletým pepřem. Mražené filety vložíme do marinády a necháme do druhého dne odležet.
Filety vyjmeme z marinády a z obou stran osušíme. Každý plátek filetu poklademe uzeným lososem, posypeme nasekanou petrželkou a pomocí jehel nebo párátek zavineme v rolády.
Rybí rolády vložíme nastojato do zapékací mísy. Přikryjeme pokličkou a za občasného podlévání vývarem, dusíme v troubě 25 - 30 minut. Před koncem dušení vypečenou šťávu zjemníme smetanou.
Rybí rolky podáváme s opečenými bramborami, hranolky nebo s novými vařenými bramborami. Kousky norské rybí rolády zdobíme bylinkami a při servírování obložíme čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Norská rybí roláda: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!