Postup přípravy receptu Novoroční dort:
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky, zlehka přidáme vyšlehaný, tuhý sníh z bílků a nakonec lehce vmícháme mouku. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme v troubě přibližně půl hodiny při teplotě 180 °C. Po upečení dort vyklopíme a necháme vychladnout.
Na náplň vyšleháme máslo s cukrem a kokosem, vmícháme rozpuštěnou čokoládu (nesmí být příliš horká, aby krém nezřídnul). Vychladlý korpus rozkrojíme, spodní díl potřeme marmeládou, připraveným krémem, přiklopíme druhou částí a necháme v chladničce ztuhnout.
Dort potáhneme polevou a okraje obalíme mandlovými lupínky. Z marcipánu vykrájíme kolečka na ciferník a ručičky. Čokoládovou polevou napíšeme na marcipánová kolečka hodiny. Dort můžeme ještě po obvodu ozdobit čokoládovými zvonečky a povrch posypat jedlými stříbrnými perličkami.