Použité suroviny receptu Novozélandské mušle zapečené s bylinkami:
10 mušlí slávky novozélandské
| 2 dcl bílého vína
| tymián, bílý pepř, sůl
| 40 g česneku
| 150 g šalotky
| 100 g olivového oleje
| 100 g provensálských bylinek
| 100 g sekané petrželky
| 200 g bílé strouhanky
| 0,4 cl koňaku
| citrón a sekaná petrželka
Postup přípravy receptu Novozélandské mušle zapečené s bylinkami:
Mušle propereme studenou vodou. Přivedeme k varu víno, tymián, dochutíme solí a pepřem. V tomto vývaru prohřejeme mušle. Oloupaný česnek a šalotku najemno nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme bylinky a strouhanku až vznikne roztíratelná hmota. Odstraníme z ohně a přidáme koňak, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 220°C. Hmotu rozetřeme na mušle a takto upravené mušle dáme gratinovat do trouby. Při podávání zdobíme citrónem a sekanou petrželkou.
Fotky receptu Novozélandské mušle zapečené s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!