Postup přípravy receptu Obalovaná smažená palačinka plněná tvarohem a petrželkou:
Návod na palačinku: 250 ml mléka, 1 vejce, 50 g hladké mouky - vše smícháme dohromady v misce, aby nám z toho vznikla kašička, dochutíme to solí a dáme smažit na pánvičku s oleje. Aby to nebylo tak mastné, necháme na papírovém ubrousku odkapat.
Nádivka: 250 g měkkého tvarohu či jiného měkkého sýra (ne taveného) utřeme do jemna, přidáme nasekanou petrželku a nadrobnou nakrájenou šunku nebo salám. Dochutíme solí a pepřem.
na obalení:
2 lžíce hladné mouky, 100 ml mléka a jedno vejce smícháme dohromady. Vznikne nám z toho majda, ve které budeme následně obalovat palačinky.
Závěrem:
Palačinky naplníne nádivkou a zabalíme. Zabalenou palačinku vložíme do majdy na obalení a finálně do strouhanky.
Na rozehřáté pánvičce dozlatova osmažíme a podáváme.