250 g Mascarpone
| 250 g Lučiny
| 250 g plnotučného tvarohu
| 250 ml šlehačky
| 2 vejce
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 6 lžic cukru krupice
| cukrářské piškoty
| cca 2 dcl silné kávy
| kakao
Postup přípravy receptu Oblíbené tiramisu:
Nejprve si uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Do mísy dáme Mascarpone, Lučinu, tvaroh a cukr. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh (ne zcela do tuha). Žloutky přidáme k sýrům a tvarohu a ušleháme elektrickým šlehačem. Ušleháme šlehačku a postupně vmícháme do krému, poté opatrně zapracujeme i sníh. Do otevírací dortové formy klademe naplocho do kávy namočené piškoty (namáčíme rychle, aby nebyly příliš prosáklé). Na vrstvu piškotů rozetřeme polovinu krému, na ní přijde opět vrstva piškotů a zakončíme zbylým krémem. Uhladíme povrch a přes sítko posypeme kakaem. Necháme asi 2 hodiny uležet v chladničce a poté podáváme, nejlépe s Latte.