Postup přípravy receptu Obrácené buchty:
Do 1 dl vlažného mléka (ne nízkotučné) rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, zbylý cukr, sůl, muškátový oříšek a citronovou kůru. Přidáme vejce, zbylé teplé mléko a kvásek. Nakonec přidáme rozpuštěnou heru a vypracujeme pomocí vařečky na hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut na teplém místě kynout.
Rozinky smícháme s rumem, máslo utřeme s cukrem i skořicí dohladka a mleté ořechy smícháme s medem i hnědým cukrem.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, potřeme ho máslovo-skořicovou náplní a posypeme okapanými rozinkami. Svineme do závinu a rozkrájíme na plátky (šneky) široké asi 3 cm.
Na dno vymazané zapékací mísy rozetřeme ořechový med a na něj poklademe šneky těsně jeden vedle druhého. Necháme ještě 15 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Před podáváním můžeme obrácené buchty pocukrovat skořicovým cukrem.