Použité suroviny receptu Obrácený jablečno-karamelový koláč:
1,5 kg jablek
| 8 vajec
| 10 lžic polohrubé mouky
| 10 lžic krystalového cukru
| 1/2 prášku do pečiva
| 100 ml vody
| 100 ml oleje
| 1 salko
| 250 g másla
| čokoláda
Postup přípravy receptu Obrácený jablečno-karamelový koláč:
Jablíčka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Plech vystleme papírem na pečení a nastrouhané jablka na něj rozložíme.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, postupně olej i vodu. Těsto vylijeme na jablíčka a dáme do trouby upéct. Vychlazené vyklopíme a opatrně odstráníme papír. Salko vaříme 2 hodiny v dostatečném množství vody. Necháme vychladnout a smícháme s vyšlehaným máslem. Krém natřeme na koláč a vrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout v lednici.
Fotky receptu Obrácený jablečno-karamelový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!