1 balení listového těsta
| 12 lžic moučkového cukru
| 1 kg tvrdých navinulých jablek
| 120 g másla
Postup přípravy receptu Obrácený jablečný koláč:
Dno koláčové formy rovnoměrně pokryjeme deseti lžícemi cukru a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřince a dílky vložíme na cukr. Jablka zalijeme 100 g rozpuštěného másla. Formu postavíme na oheň a opatrně zahříváme. Mícháme a obalujeme jablka ve zkaramelizovaném cukru. Až trochu změknou, sejmeme je z ohně. Jablka lehce nadzvihneme a přidáme k nim zbývající máslo. Posypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těsto vyválíme a jablka jím zakryjeme. Pečeme 25 minut, vyklopíme a podáváme teplé nebo studené.
Fotky receptu Obrácený jablečný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!