Vložil: | Torta |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Obrácený koláč s medem:
100 g maliny (jahody, dýně)
| 1 lžička citronová kůra
| 100 ml tekutý med
| 3 ks hruška
| podle potřeby: olej na vymazání
| těsto:
| 100 g polohrubá mouka
| 100 g máslo
| 100 g cukr krupice
| 2 ks vejce
| 4 lžíce mléko nebo smetana
| 1/2 balíčku prášek do pečiva
Postup přípravy receptu Obrácený koláč s medem:
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtinky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme jej hodně okapat.
Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Na dno nalijeme med s citronovou kůrou a poklademe ovocem - řeznou plochou nahoru.
Máslo, cukr, vejce a mléko vyšleháme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané.
Nalijeme ho na ovoce a uhladíme.
V mikrovlnce pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký.
Upečený koláč necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve vyklopíme. Není třeba cukrovat.
Fotky receptu Obrácený koláč s medem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!