Postup přípravy receptu Obrácený švestkový koláč:
Troubu předehřejte na 170 °C. Na plech o rozměrech 20 x 20 cm dejte 4 lžíce másla a zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí. Plech vyjměte z trouby a rozpuštěné máslo rovnoměrně posypejte hnědým cukrem. Na vrstvu cukru vyrovnejte těsně vedle sebe kousky vypeckovaných švestek, tak aby byl pokrytý celý plech. Zbylé máslo smíchejte s cukrem moučkou a s nastrouhanou kůrou, postupně přidejte vejce, potom střídavě přidávejte mléko a mouku prosetou s kypřicím práškem a se solí. Vypracujte hladké těsto, které pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete na těsto. Pracujte opatrně, aby vám švestky neujížděly pod rukama. Koláč upečte ve vyhřáté troubě. Po upečení nechte koláč asi 10 minut chladnout, potom ho vyklopte dnem vzhůru a nechte úplně zchladnout.