500 g zelí
| 1 lžíce lžíce másla
| 50 g slaniny
| 1 ks cibule
| 1 lžíce kmínu
| pepř
| 1 l vývaru z masa
| sůl
| 100 g šunky
| 50 g sýra
Postup přípravy receptu Obwaldská zelná polévka:
Bílé zelí očistíme, otrháme listy a nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji rozpustit. Oloupanou cibuli nasekáme, přidáme ke slanině a lehce osmahneme. Přidáme nakrájené zelí a vše spolu podusíme. Okořeníme kmínem a pepřem. Přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté poklicí vaříme na mírném plameni asi 25 minut.
Šunku nakrájíme na nudličky, vložíme je do polévky a krátce povaříme. Sýr najemno nastrouháme. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kmínem. Strouhaný sýr podáváme odděleně.
Fotky receptu Obwaldská zelná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!