4 vykuchaní okouni
| sůl
| 2 snítky zelené petrželky
| 1 citron
| 40 g másla
| 100 ml vývaru
| 1 menší cuketa
| 200 g mrkve
| mletý pepř
| 4 kuličky nového koření
| 4 bobkové listy
Postup přípravy receptu Okoun po švédsku:
1. Okouny zbavte šupin, osušte a osolte. Zelenou petrželku opláchněte a usekejte nadrobno. Citronovou kůru nastrouhejte najemno a z citronu vymačkejte šťávu.
2. Okouny položte na pánev, posypejte části petrželky a nastrouhanou citronovou kůrou. Poklaďte je máslem nakrájeným na plátky a přelijete vývarem, promíchaným s cit. šťávou.
3. Cuketu s mrkví očištěte. Cuketu nakrájejte na malé části a z mrkve uádělejte malé kuličky. Připravte zeleninu a přidejte k rybám. Ochuťte mletým pepřem, vhoďte nové koření a bob. list. Přikryjte poklicí a uveďte na ohni do varu.
4. Hotové okouny rozdělte společně s podušenou zeleninou na talíře. Každou porci přelijte vypečenou šťávou a posypte zbylou petrželkou.
Fotky receptu Okoun po švédsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!