Postup přípravy receptu Okoun v žampionové bylinkové krustě:
1. Celozrnný šrot namočíme do 5 lžic vody asi na 30 min. Mezitím omyjeme rybu, osušíme ji a pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěně zapékací formy.
2. Cibuli nadrobno pokrájíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 °C.
3. V pánvi rozehřejeme olej a na něm zesklovatíme cibuli. Přidáme žampiony a opékáme asi 3 min. Poté jimi obložíme filety.
4. Pšeničné otruby smícháme se strouhankou, bylinkami, ajvarem a parmazánem. Touto směsí zakryjeme žampiony a přelijeme smetanou. Pečeme v troubě asi 30 min. Lze ozdobit bylinkami.
Fotky receptu Okoun v žampionové bylinkové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!