Vložil: | Veroka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Okouník mořský s hermelínem:
400 g filet z okouníka mořského
| Hermelín (nejlépe smetanový)
| máslo
| citrón
| 100 g mrkve
| koření: sůl, pepř, kmín, kurkuma, koření na ryby, majoránka, grilovací koření
Postup přípravy receptu Okouník mořský s hermelínem:
Filety naskládáme do zapékací misky na plátky másla, aby ryba později nebyla na suchu, pokapeme citrónem a nakořeníme dle chuti. (Vlastním nápadům se meze nekladou). Mrkev nakrájíme a přisypeme do mísy. Dáme do trouby na 200 °C na cca 30 minut, můžeme nechat i déle. Během přípravy kontrolujeme a v případě potřeby přidáme máslo. Na posledních 5 minut poklademe jednotlivé filety plátky Hermelínu. (Je dobré mít Hermelín dostatečně ztuhlý, aby se nelepil na nůž).
Přílohy: hranolky, popř. brambory a plátek citronu.
Fotky receptu Okouník mořský s hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!