1 kg salátových okurek
| 700 g cibule
| 700 ml vinného octa
| 1 lžíce solamylu
| 500 g cukru
| 3 sušená rajčata
| 1 lžíce hořčičných semínek
Postup přípravy receptu Okurková čalamáda:
Okurky omýt, pokrájet na kostky a povařit 10 minut v osolené vodě. Cibuli posekat a povařit ve 250 ml octa. Rajčata pokrájet na kostky a přidat k cibuli. Solamyl rozmíchat ve 450 ml octa, přisypat cukr, hořčičná semínka a vařit 10 minut. Přidat okurky a rajčata s cibulí včetně tekutiny a vařit ještě 10 minut. Poté plnit do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Perfektní k jakémukoli grilovanému masu.
Fotky receptu Okurková čalamáda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!