Postup přípravy receptu Olejové frgály:
Trochu mléka ohřejeme, dáme do něj cukr a kvasnice. Počkáme chvilku, aby kvasnice nakynuly. Mezitím dáme do mísy ostatní potraviny, přidáme nakynuté kvasnice a mísíme a přiléváme mléko, aby kvásek nebyl ani řídký, ani hustý. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout. Můžeme dělat malé koláčky, dovnitř tvaroh a nahoru posypku, kdo má rád, pod posypku může dát ještě povidla. Jinak dáme na kulaté plechy. Na jeden asi 25 dkg těsta. Plechy vymažeme, dáme těsto, rozválíme až ke kraji. Nahoru můžete dát švestky,nebo jakékoli ovoce, také zavařené. Pak posypat posypkou(mletý cukr, polohrubá mouka a kousek másla). Nebo dát nahoru tvaroh. (tvaroh, žloutek, cukr, rozinky). Upečeme, potřeme máslem(kdo má rád může přidat rům) a cukrujeme. Jsou moc dobré i druhý den.