Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka boloňská na špagety:
1-2 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| dle potřeby: oleje
| 250 g 250g mletého masa (1/2 vepřové, 1/2 hovězí)
| dle chuti: sůl, pepř a sladká paprika
| 500 g rajčat z konzervy
| asi 70 g rajčatového protlaku
| 125 ml červeného vína nebo vody
| 1 lžička nasekaných lístků tymiánu
| 1 lžička nasekaných lístků bazalky
Postup přípravy receptu Omáčka boloňská na špagety:
Česnek nakrájíme na kostičky, rozehřejeme olej, a kostičky česneku na něm podusíme, přidáme mleté maso a opékáme asi 5 minut, přitom maso rozmělníme a okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou. Přidáme rajčata i se šťávou a lžící je trochu rozmačkáme. Přilijeme rajčatový protlak, víno nebo vodu. Dobře promícháme, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Vmícháme tymián a bazalku. Podáváme se špagetami, které uvaříme dle návodu, sypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).
Fotky receptu Omáčka boloňská na špagety:
Fotky vložil: snehurka,tvackova1,uznevim,damami,alenab