Vložil: | Popocatepe |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka ke kuřeti nebo rybě:
1 hrnek suchého, bílého vína
| 1 1/2 hrnku suchého vermutu
| 2 lžičky kukuřičné moučky
| 1/4 hrnku smetany
| 1/2 hrnku malých hroznů
| 30 g másla
| 1 lžíce vody
Postup přípravy receptu Omáčka ke kuřeti nebo rybě:
Smíchat víno, vodu a vermut ve středně velkém kastrolku, přivést do varu a vařit rychle, až je vše zredukované na půl. Snížit teplotu, přidat máslo, smetanu a hrozny a nechat máslo rozpustit, ale nevařit. Zamíchat dovnitř kukuřičnou moučku rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání přivést do varu. Vařit až vše zhoustne.
Fotky receptu Omáčka ke kuřeti nebo rybě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!