Postup přípravy receptu Omáčka roštěná podle mamči:
Maso nákrájíme na plátky naklepeme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na rozehřátem oleji do zlatohněda. Opečené maso vyjmeme a uložíme do tepla. Na výpeku osmahneme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli a pak přídáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, opečeme a až začne zelenina vonět přidáme lžíci hořčice, kostku masoxu, worchestrovou omáčku, popřípadě houby a vložíme maso. Zalejeme vroucí voudou, tak aby maso bylo potopené, nebo i víc, to záleží jestli chcete omáčky více či méně a necháme vařit. Já pro rychlost používám papiňák. Když je maso měkké, omáčku zahustím jíškou (používám kupovanou tmavou od Vitany, dávám ji i do gulášů moc se mi osvěčila). Provařím a když je to nutné tak omáčku dochutím. Jako přílohu máme nejraději rýži.