Postup přípravy receptu Omáčka s cibulí na víně:
Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, jednu nakrájíme na malé kousky a jednu na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme na něm mrkev a cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme rajčatový protlak, hladkou mouku a za stálého míchání smažíme tak dlouho, až směs začne hnědnout. Potom přidáme vývar, dobře rozmícháme a necháme omáčku asi 30 minut zvolna vařit. Zatím dáme do jiného kastrolku drobně nakrájenou cibuli, zalijeme octem, bílým vínem a na mírném ohni za občasného míchání vaříme tak dlouho, až se téměř všechna tekutina vyvaří a směs zhoustne. K cibuli povařené ve víně a octě přidáme připravenou omáčku s vývarem, promícháme a vaříme ještě asi 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti, propasírujeme přes síto a nakonec do hotové omáčky vmícháme hořčici. Podáváme k vařenému masu.