Použité suroviny receptu Omáčka se zelenou paprikou:
800 ml slepičího vývaru z bujónu
| 4 zelené papriky
| 2 větší žampióny
| 1-2 lžíce rajčatového protlaku
| 70 g hladké mouky
| 100 g másla
| sůl
Postup přípravy receptu Omáčka se zelenou paprikou:
Papriky očistíme, zbavíme jader a drobně nasekáme. Žampióny oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Polovinu másla rozehřejeme v kastrolu, zaprášíme moukou, připravíme světlou jíšku a zalijeme vývarem. Vymícháme hladkou omáčku a povaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 15 minut. Na zbytku másla na pánvi podusíme zelené papriky a žampióny doměkka. Do připraveného základu omáčky vmícháme papriky se žampióny a rajčatový protlak, osolíme a krátce povaříme. Omáčku podáváme k rýži a drůbežímu masu.
Fotky receptu Omáčka se zelenou paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!