Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 10 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka z portského vína :
1 lžička kukuřičné moučky
| výpek z masa (hovězí, zvěřina)
| 2 lžíce vody
| 8 lžic portského vína
| 1 lžíce šípkové zavařeniny
| 2 lžičky hnědého cukru
| 3 snítky tymiánu
| 1-2 lžičky citronové šťávy
Postup přípravy receptu Omáčka z portského vína :
Smícháme kukuřičnou moučku se 2 lžícemi vody, pak přidáme šťávu z pečení, šípkovou zavařeninu, portské víno, nasekané lístečky tymiánu a cukr, promícháme. Vaříme 2 – 2 1/2 minuty na 600W (2 1/2 až 3 min při 500 W anebo 1 1/2 až 2 min při 700 W), dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne. Během vaření dvakrát promícháme. Pak přidáme citronovou šťávu podle chuti, popřípadě dokořeníme. Porce masa upravíme s přílohou na talíře a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Omáčka z portského vína :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!